top of page

O nouă instalare a sistemului de monitorizare a calității aerului

Updated: Sep 10, 2021

Ca urmare a licitației publice organizate de Primăria Slănic Moldova privind achiziția și implementarea unei soluții de monitorizare a calității aerului din stațiune, licițatie câștigată de Syswin Solutions, a fost instalat în centrul localității sistemul de monitorizare al calității aerului SmartAir City. Acest echipament permite detecția concentrațiilor următoarelor gaze: NO, NO2, CO, CO2, cât și a particulelor fine aflate în suspensie: PM10, PM2.5, și PM1. Datele preluate de la acest echipament vor fi puse la dispoziția locuitorilor orașului și a turiștilor prin intermediul site-lui https://www.primariaslanicmoldova.ro/


Așa cum se știe, Uniunea Europeana impune măsurarea emisiilor de poluanți atmosferici și în același timp sprijină financiar administrațiile locale și centrale pentru implementarea soluțiilor specifice de monitorizare a calității aerului și a surselor de poluare urbană și industriale.


Sistemul SmartAir City este conceput si dezvoltat integral de catre compania Syswin Solutions, un IMM românesc de cercetare-dezvoltare aplicată, lider pe piața națională de soluții IoT pentru Orașe Inteligente și pentru Agricultură de Precizie.


41 views0 comments
bottom of page